Bewoners Nijmegen geven buurt een boost

Fiets mee voor je buurt met Ring-Ring app

Met de app Ring-Ring kunnen bewoners en bezoekers van Nijmegen-Noord, Nijmegen-West, Lindenholt, Dukenburg, Heijendaal en zelfs Malden fietsen voor een gezamenlijk doel. Fietsen ze  gezamenlijk een afgesproken aantal fietskilometer bij elkaar dan doneert Ring-Ring een bedrag  aan een lokaal initiatief in die wijk. Huidige fietsers zijn dankzij deze actie meer gaan fietsen en deze fietsende bewoners  wisten  hun buurtgenoten enthousiast te maken om ook vaker op de fiets te gaan stappen.

ringring

Met de app Ring-Ring® worden alle fietskilometers van en naar en in de wijk opgeteld en kan je zien wie de meeste ritten maakt, de meeste fietskilometers per dag, week, maand en jaar. Je kunt je eigen routes terug zien. Doe mee, denk mee en fiets mee. Samen maken we Nijmegen nog mooier, gezonder en economisch aantrekkelijker.

Meedoen?

Geïnteresseerde bewoners en bezoekers van de deelnemende wijken kunnen heel eenvoudig mee doen. Download de Ring-Ring app in de app store en meld je aan.

Fietsers lossen drie huidige maatschappelijke problemen tegelijk op: gezondheid, luchtkwaliteit en druk op publieke ruimte. Daarnaast zorgt het voor sociale interactie en lokale economische bedrijvigheid. De gemeente Nijmegen steunt dit initiatief.