Nieuwe naam Snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen: MaasWaalpad

Uitslag naamwedstrijd bekend

maaswaalpad

Deskundige jury nomineerde drie namen

Iedereen kon meedoen met de naamwedstrijd voor de snelfietsroute. De provincie Gelderland kreeg bijna 800 namen binnen. Uit de lange lijst met voorstellen nomineerde de jury drie namen. MaasWaalpad, Snelfie en De Romeinse Baan. De jury vond Snelfie een eigentijdse naam die past bij het eigentijdse concept van de snelfietsroutes. De Romeinse Baan viel in de smaak bij de jury vanwege de relatie met het verleden. Het MaasWaalpad gaf heel goed de relatie met de omgeving weer. De bedenkers van deze drie namen wonnen ieder een GoPro camera.

Publiek koos via Facebook

Een week lang werd op Facebook op de favoriete naam gestemd. Van de ruim 200 stemmers kozen maar liefst 166 Facebookgebruikers voor het MaasWaalpad. Op de tweede plek eindigde De Romeinse Baan. Slechts een enkeling wilde dat de route Snelfie genoemd zou worden.

De jury

De jury vertegenwoordigde de 4 gemeenten waar de snelfietsroute doorheen loopt. De juryleden zijn alle betrokken bij de regio en vinden fietsen belangrijk: Jos Janssen (voorzitter van de Fotoarchiefdienst Cuijk en journalist van het Cuijks Weekblad), Petra Thijssen (bestuurslid van de Stichting Heemkunde Malden), Jan van de Wijdeven (Veilig Verkeer Nederland en was directeur van de Adalbert Basisschool in Mook), Carlo Buise (Arbo & Milieudienst van het Radboudumc Nijmegen).
Saskia Kluit was voorzitter van de jury. Zij is directeur van de Fietsersbond.

Het werk is begonnen

In Nijmegen is inmiddels begonnen met het werk. Binnenkort starten ook de gemeenten Mook & Middelaar, Cuijk en Heumen met het verbeteren van de route. Het deel van Nijmegen tot Mook is eind van het jaar klaar. De planning voor de nieuwe fietsbrug over de Maas naar Cuijk is nog niet bekend.