Lancering TwoGo

Medewerkers en studenten Heijendaal rijden samen

Han TwoGo

Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit, Radboudumc, ROC en de HAN worden vanaf 5 september uitgedaagd om meer samen te reizen. Ze kunnen een reismaatje vinden op de app TwoGo.

Om Heijendaal bereikbaar te houden starten de gezamenlijke partijen Radboudumc, Radboud universiteit, HAN en ROC-Nijmegen een nieuwe service voor mensen die samen willen rijden naar hun werk. Dinsdag 5 september lanceren de deelnemers de carpoolservice Twogo.

Heijendaal is een belangrijk economisch gebied met meer dan 17.000 arbeidsplaatsen, ca. 45.000 studenten en met dagelijks veel bezoekers aan het ziekenhuis. Als gevolg hiervan is Heijendaal in de spits per auto soms slecht bereikbaar. TwoGo is onderdeel van een breed pakket aan maatregelen om Heijendaal en omgeving bereikbaar te maken en houden.

Hoe vind je je carpoolmaatje?

Medewerkers op Heijendaal gaven in een onderzoek aan, dat zij graag willen samen rijden, maar niet weten hoe zij iemand kunnen vinden om mee samen te rijden. TwoGo biedt hiervoor de oplossing. Centraal staat een eenvoudig te gebruiken mobiele website en app die meerijden met collega’s, studenten of met medewerkers en studenten van andere instanties op Heijendaal zo makkelijk mogelijk maakt door vraag naar en aanbod van ritten bij elkaar te brengen.

TwoGo biedt de gebruikers de mogelijkheid om te kiezen met wie ze samen willen rijden, met collega’s en/of medestudenten of met medewerkers en/of studenten van andere instanties op Heijendaal.

Na Duitsland nu ook in Nederland

De waarde van de samenrijdservice heeft zich al volop bewezen in Duitsland. Organisaties als Porsche, Adidas, BASF en Puma maken al gebruik van TwoGo. In Nederland zijn de instellingen op Heijendaal de eerste die TwoGo gaan toepassen. Bedrijven in Arnhem bekijken ook de mogelijkheden van TwoGo.

TwoGo is mogelijk gemaakt door de projectgroep Duurzaam Bereikbaar Heijendaal, hierin zijn de onderwijsinstellingen Radboudumc, Radboud universiteit, HAN, ROC-Nijmegen, de vervoerders Arriva, Connexion en NS en de gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland vertegenwoordigd én SLIM op weg.