RingRing reikt cheques uit

Fietsen voor fruitbomen: Fiets mee voor je buurt!

Fietsmee

300 euro fietsten wijkbewoners uit Dukenburg bij elkaar. Helmut Brockmeyer en Sieco Hondema, twee actieve bewoners uit Dukenburg, kregen dit bedrag afgelopen weekend uitgereikt door wethouder Tiemens. Het geld is voor fruitbomen in Dukenburg en tussen mei en juli 2017 door ruim 170 wijkbewoners met 3500 kilometer bij elkaar gefietst. De kilometers zijn bijgehouden via de app Ring-Ring®.

Veel wijkbewoners hebben er voor gekozen om hun auto te laten staan en op de fiets te stappen om voor het goede doel kilometers bij elkaar te fietsen. Na de fruitbomen zal er met ‘Fiets mee voor je buurt!’ voor andere wijkdoelen in Dukenburg gefietst worden. Het project loopt ook in Nijmegen-Noord, Nijmegen-West, Lindenholt en Malden. De keuze van deze vier gebieden volgt uit een verkeersanalyse, waaruit bleek dat in deze wijken de meeste mensen wonen die op de campus Heijendaal werken. Deze campus veroorzaakt de meeste verkeersbewegingen in Nijmegen.

Fiets mee voor je buurt!

Fiets mee voor je buurt! is één van de SLIMopweg projecten, waarin overheden, bedrijven en bewoners samenwerken om de bereikbaarheid van Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Dit doen ze door automobilisten te overreden om anders naar hun werk te reizen. Het doel is dat er minder vertragingen op de weg in Nijmegen zijn. Meer informatie over SLIMopweg en Fiets mee voor je buurt! is te vinden op www.slimopweg.info .