Fietsen naar het werk werkt

Fietsforensen in Arnhem en Nijmegen fietsen jaarlijks meer dan 30 miljoen gezonde kilometers

Fietsactie

In de regio Arnhem / Nijmegen fietsen al ontzettend veel mensen dagelijks naar hun werk, maar als dat aan overheid en bedrijven ligt, stappen er nog veel meer mensen op de fiets. Om die reden startten Arnhem en Nijmegen in samenwerking met diverse organisaties dit jaar opnieuw een Bike to work-campagne (onderdeel van Slimopweg), waaraan meer dan 1.000 fietsers hebben meegedaan.

Deze ‘nieuwe’ fietsers zijn samen goed geweest voor meer dan 20.000 fietsritten, waarvan zo’n 60% tijdens de ochtendspits. Zo is een flinke extra bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit van de regio en aan de gezondheid van de fietsers zelf.

15 grote werkgevers stimuleren werknemers meer te fietsen

In het voorjaar van 2017 zijn er bij 15 grote werkgevers in de regio Bike to work-stimuleringsweken georganiseerd. Medewerkers van onder meer CCV Nederland, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Holland Casino, Radboudumc, Radboud Universiteit, AkzoNobel, Teijin Aramid, Gemeente Arnhem, Sportbedrijf Arnhem, DEKRA, VGZ, Planon en de Provincie Gelderland stapten op de fiets naar het werk. Medewerkers konden e-bikes uitproberen, een gratis opknapbeurt krijgen voor hun fiets en prijzen winnen in een loterij. Uiteindelijk zijn er meer dan 12.000 fietsritten tijdens de ochtendspits in de regio Arnhem en Nijmegen geregistreerd en nog eens 8.000 fietsritten op andere tijdstippen, bijvoorbeeld in de middaguren.

Positieve reacties van werkgevers

Iedere werkgever had andere motieven om mee te doen aan het project. DEKRA zag in de Bike to work een win-win situatie: “Mensen vonden het leuk. We hebben veel positieve reacties gekregen en veel mensen hebben een e-bike gratis uitgeprobeerd. Belangrijker nog: het aantal fietsplan-deelnemers is ook toegenomen”, legt Norbert Dolstra, HR-adviseur bij DEKRA, uit. Voor VGZ speelt vooral het gezondheidsaspect een belangrijke rol: “Het vitaliteitsbeleid van VGZ richt zich vooral op gezond bezig zijn. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers dat ook voor de langere termijn doorzetten. Dat kan met behulp van die dagelijkse fietsrit”, aldus Astrid Winkens, senior beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden bij VGZ.

Randvoorwaarden op orde hebben

Om werknemers te stimuleren, investeren werkgevers ook in randvoorwaarden. Carlo Buise, programmamanager bij Radboudumc, zegt: “Als je fietsen wilt stimuleren, dan moet je de fietsvoorzieningen zo goed mogelijk maken. Fietsen belonen en de auto duurder maken. Er is een aantal specifieke maatregelen genomen om het fietsen te stimuleren, denk aan een fietsplan met een tegemoetkoming voor medewerkers als zij een fiets kopen. Daarnaast hebben we ook een fietsenmaker op het terrein, meerdere bewaakte fietsenstallingen en heeft Nijmegen een uitgebreid aantal snelfietsroutes.” En dat werkt: het aandeel van de fiets bij Radboudumc en Radboud Universiteit is toegenomen van zo’n 50 naar maar liefst 60%.

Grote campagne

De fietsers waren onderdeel van het fietsstimuleringsproject Arnhem-Nijmegen, een grote campagne in 2017 om fietsen in de regio te stimuleren. Deelnemers konden prijzen winnen in een loterij door fietsritten bij te houden in Toury, de Bike to work-app. Daarnaast is er een grote campagne gevoerd met uitingen langs grote invalswegen in Arnhem en Nijmegen, zoals op de Nijmeegsebaan in Arnhem en op de Graafseweg in Nijmegen. In juni zijn ook fietspadfans actief geweest die fietsforensen in de ochtendspits hebben aangemoedigd.

De ervaringsverhalen van de fietsers en de organisaties staan hier.