Regio Arnhem Nijmegen stimuleert fietsen

Grote organisaties krijgen hun medewerkers al op de fiets

Mark Tjalingii

Uit de auto en op de fiets! Deze missie dragen veel grote organisaties in de regio Arnhem Nijmegen van harte uit met de Bike to work-week. Grote organisaties als Radboud Universiteit en UMC, CWZ ziekenhuis, CCV Nederland, HAN (Nijmegen en Arnhem), Akzo Nobel, Teijin Aramid, Dirkzwager, VGZ en Holland Casino Nijmegen krijgen hun medewerkers al op de fiets. Ook de gemeente Arnhem, Nijmegen en Provincie Gelderland sluiten hier nu bij aan.

Tijdens de Bike to work-week kunnen medewerkers de voordelen van het fietsen ervaren. Deze fietsweek is gratis voor alle grotere werkgevers in de regio Arnhem en Nijmegen.

Deze grote werkgevers geven het goede voorbeeld door fietsen naar het werk te stimuleren voor een gezonde levensstijl en minder drukte in spits. De Bike to work-week wordt aangeboden door provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen, onder de vlag van Slimopweg.

Wat fietsen met je doet

Regelmatig 30 minuten fietsen maakt je slimmer, gezonder, fitter en succesvoller. Fietsen verhoogt de productiviteit, vermindert stress en zorgt voor minder files in de spits. Steeds meer bedrijven maken fietsen naar het werk onderdeel van het mobiliteitsbeleid. Een Bike to work-week maakt medewerkers enthousiast om vaker de fiets nemen. Zo vertelde Maarten Tjallingi, voormalig profwielrenner, een enerverend verhaal bij de gemeente Arnhem om Bike to Work te promoten en te vertellen wat hem drijft. De e-bike vindt 55% van de Nederlanders een goed alternatief voor auto of OV. Rond de steden is 5% van de fietsers zelfs sneller dan automobilisten.

Astrid Sleiderink, gemeente Arnhem: “Ik vind het heerlijk om naar het werk te fietsen. Ik kom op mijn werk met een heerlijk voldaan gevoel: weer goed bewogen. Duimpje! Aan het eind van de middag helpt fietsen mij om weer wat afstand tot het werk te nemen. Fietsen zorgt ervoor dat ik voldoende beweeg, zonder dat daar extra moeite voor hoef te doen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Doe mee met de Gratis Bike to work-week

Als organisatie kun je eenvoudig meedoen met de gratis Bike to work-week. Tijdens de Bike-to-work week is er elke dag een event. Zo is er een ‘Kick off’, ‘Laat je fiets fixen’ en de ‘e-bike experience’ en een afsluitende ‘fietsborrel’. Met de Toury app kunnen fietsers per rit geld verdienen. Deze is hier te downloaden. Collega’s die samen een team aanmaken kunnen prijzen winnen. Heeft uw organisatie ook interesse? Lees meer over de Bike to work-week.

Nog meer organisaties volgen

Recent zijn ook de Radboud Universiteit en UMC, en het CWZ ziekenhuis in Nijmegen gestart en ook zij hebben een succesvolle uitrol met veel aanmeldingen. Daarnaast gaan ook gemeente Nijmegen en provincie Gelderland meedoen met Bike to Work.